Iloa ja imua työhön ABB Smart Powerilla

ABB:n Smart Power -liiketoimintalinjan tehtaalla Vaasassa valmistetaan kytkimiä energian tuotannon ja teollisuuden sähkönsyötön järjestelmiin.

Yksikössä on käynnissä työhyvinvoinnin kehittämishanke, johon sisältyi mm. koko päivän mittainen Työhyvinvointikorttikoulutus.

 

– Osallistuimme varsinaiseen Työhyvinvointikorttikoulutukseen pienemmällä ryhmällä, joka oli läpileikkaus yksikkömme henkilöstöstä. Koulutuksesta saadun palautteen perusteella päätimme tarjota koko henkilöstölle osallistumismahdollisuuden vastaavaan, mutta hieman tiiviimpään koulutukseen. Yhteistyössä Vamian edustajien kanssa räätälöimme kolmen tunnin osallistavan ja keskustelevan ”Minä työhyvinvoinnin osaajana” -koulutuksen, kertoo työsuhdepäällikkö Tapio Vainionpää.

 

Osallistujilta kiitosta saaneet, räätälöidyt Minä työhyvinvoinnin osaajana -työhyvinvointikoulutukset toteutettiin neljänä eri kertana maalis-huhtikuun aikana 2022.

 

– Vamia tarjosi meille tiiviin ja ajatuksia herättävän peruspaketin työhyvinvoinnin tekijöistä. Arjessa ei aina tule muistaneeksi, että työhyvinvointi edellyttää tahtotilaa ja tekoja, muistuttaa tuotekehitysinsinööri Antti Kultalahti.
– Pohdimme myös palautteen vastaanottamista ja sen antamista. Pitkään jatkunut etätyökin vaikuttaa moneen asiaan. Kun luontevat käytäväkohtaamiset harvenevat, mikropalautteet ja dialogi tiimeissä vähenevät. Siksikin tällaiset yhteiset koulutushetket tekevät hyvää ja lisäävät keskinäistä ymmärtämystä, vakuuttaa strateginen ostaja Jani Keränen.

 

Työhyvinvointiin vaikuttavat työn mielekkyys, terveys ja turvallisuus. Sitä edistävät mm. motivoiva johtaminen, työyhteisön hyvä ilmapiiri ja työntekijöiden ammatillinen osaaminen.
Työhyvinvoinnin kasvaessa työn tuottavuus ja työhön sitoutuminen kasvavat ja sairauspoissaolot vähenevät. Työhyvinvoinnin edistäminen kuuluu yhtä lailla työnantajalle kuin työntekijöille.

 

– Koulutus tarjosi mahdollisuuden tarkastella omaa roolia osana työyhteisöä. Miten minä voin vaikuttaa sen toimivuuteen ja tulokseen? Miten parantaa viihtyvyyttä ja jaksamista? Entä mistä juuri minä saan iloa työhön? Pohtivat Jani ja Antti.
– Haluamme yhdessä henkilöstömme kanssa luoda työpaikastamme paikan, jossa voimme kaikki tuntea työn iloa ja imua ja jossa kukin tuntee itsensä hyväksytyksi sellaisena kuin on. Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen nousevat entistä enemmän esille työelämässä. Tulemme jatkossakin kiinnittämään huomioita niiden lisäämiseen, Tapio lupaa.

Jaa

Lue myös

Tulossa pian! Työhönvalmennus

Työhönvalmennus -tukea ja tsemppiä työllistymiseen!   Miten tuot parhaiten esille osaamistasi ja vahvuuksiasi? Millaista tukea tarvitsisit työnhakijana? Työhönvalmennus –palvelussa saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea, ja suunnittelet yhdessä ohjaajan kanssa juuri sinun tarpeitasi vastaavan sisällön. Omasta tilanteestasi riippuen voit saada tukea esim. työnhakuun, työkokeiluun, koulutukseen tai

Lue lisää

Uudet Oy EduVamia Ab:n kotisivut julkaistu!

Tervetuloa uusille Oy EduVamia Ab:n kotisivuille! Uudet kotisivumme julkaistiin 22.12.2020. Uusien sivustojen tavoitteena on helpottaa kävijöitä löytämään oikeat tiedot helposti ja nopeasti. Otamme mielellämme vastaan kommentteja sivustojen sisällöstä ja toimivuudesta. Palautetta pääset antamaan tästä.

Lue lisää