Hyvinvointia osaamista kehittämällä
Maahanmuuttajapalveluiden asiantuntija
Ketterä kumppani osaamisen uudistamisessa

Valmennukset ja kartoitukset

Oletko harkinnut ammatin vaihtoa? Kaipaatko ohjausta ammatinvalintaan? Haluatko apua työpaikan löytämiseen? Tarvitsetko tukea työnhakuun? Tiedätkö, onko ammattitaitosi ajan tasalla?


Jos mielessäsi on pyörinyt tällaisia kysymyksiä ja olet työtön tai työttömyysuhan alainen TE-toimiston asiakas, ovat valmennus- ja kartoituspalvelumme sinua varten.


Valmennuksissa ja kartoituksissa saat henkilökohtaista palvelua suomen, ruotsin, englannin ja venäjän kielillä.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus on tarkoitettu sinulle, joka etsit työtä! Palvelu sopii myös sinulle, vaikka et jostain syystä voi tehdä kokopäivätyötä. Työhönvalmennus auttaa myös sinua, joka olet muuttanut Suomeen, mutta et ole vielä löytänyt paikkaasi työelämässä.

Työhönvalmennuksessa saat avuksi oman työhönvalmentajan, jonka kanssa teette yhdessä suunnitelman, miten edetä työelämään. Päämääränä on saada työ avoimilta työmarkkinoilta. Sinulla on mahdollisuus tavata työhönvalmentajaasi 30-50 tunnin ajan ja tapaamisista sovitte yhdessä.


Työhönvalmentaja antaa vinkkejä vapaista työpaikoista, auttaa kontaktiverkostojen
luomisessa ja yhteydenotoissa työnantajiin.

Työhönvalmentaja auttaa sinua tekemään
tai päivittämään CV:n ja työpaikkavahdin ja tarvittaessa löytämään opiskelupaikan,
mikäli työllistymisen sitä vaatii.


Työhönvalmentaja voi tarvittaessa tulla mukaasi työpaikoille ja yrityskäynneille esim.
haastattelujen ja palkkaamisen yhteydessä.


Kiinnostuitko palvelusta?

Tee yhteydenottopyyntö TE-toimistolle Oma asiointi – palvelun kautta.

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus työnhakijoille

Osaamis- ja ammattitaitokartoitus antaa sinulle tietoa päätöksen teon tueksi, kun pohdit mahdollisuuksiasi työllistyä, tarvetta hakeutua koulutukseen tai ammatin vaihtamista. Hyödyt kartoituksesta esimerkiksi, jos olet ollut jonkin aikaa tai pitkään poissa työelämästä ja pohdit, kaipaako ammattitaitosi päivittämistä. Selkeä hyöty kartoituksesta on myös maahanmuuttajille, joilla on työkokemusta tai ammatillista koulutusta lähtömaasta ja tarve verrata sitä Suomessa vaadittavaan ammattitaitoon.

 

Palvelu on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka ovat Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaita.

 

Osaamis- ja ammattitaitokartoituksessa on kolme vaihetta, se kestää 7-14 tuntia ja toteutetaan useamman päivän aikana.

 

Alkukartoituksessa selvitetään koulutus- ja työhistoriaa, yleisiä työelämätaitoja ja työkykyä sekä tehdään suunnitelma koko kartoituksen toteuttamiseksi. Alkukartoitus tapahtuu lähitapaamisessa, mutta voidaan toteuttaa tarvittaessa etäyhteydellä esim. Teamsissä.

 

Ammatillinen osaaminen kartoitetaan haastattelun ja/tai työnäytön perusteella opettajan tai alan työnantajan toimesta. Tämä osa kartoituksesta toteutetaan oppilaitoksessa tai alan työpaikalla.

 

Lopuksi käyt yhdessä ohjaajan kanssa läpi kartoitusten tulokset ja annat oman palautteesi palvelusta. Samalla pohditte mahdollisia jatkopalvelu- tai koulutusvaihtoehtoja ja saat tarvitsemaasi ohjausta työnhakuun tai esim. koulutuskokeiluun, valmennukseen tai koulutukseen hakeutumiseksi. Ohjaaja auttaa sinua tekemään suunnitelman ja ottamaan seuraavat stepit eteenpäin urapolullasi.

 

Lisätietoa saat EduVamian opinto-ohjaaja Anette Låglandilta,

 p. 040 653 0303, anette.lagland@edu.vaasa.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä TE-toimisto virkailijaan.

Hän ohjaa sinut kartoitukseen.

 

Koulutuskokeilu

Myös Koulutuskokeilu on hyvä työvoimapalvelu sinulle, jos vielä mietit
ammatinvalintaa ja itsellesi sopivaa koulutusta. Koulutuskokeiluun voivat osallistua TE- toimiston asiakkaat, jotka tarvitsevat tukea sopivan koulutuksen löytämisessä.


Koulutuskokeilun kesto on 1-10 päivää. Sen aikana tutustut valitun ammatillisen koulutuksen sisältöön Vamiassa ja ammatin vaatimuksiin. Kokeilun aikana pääsetosallistumaan opetukseen ja saat ohjausta sekä opettajalta että opinto-ohjaajalta. Näin voit arvioida omaa soveltuvuuttasi ammattiin ja motivaatiotasi hakea koulutukseen.