Yleiset kielitutkinnot

Yleinen kielitutkinto on valtakunnallinen aikuisille suunnattu kielitaitotutkinto. Siihen voi osallistua kuka tahansa riippumatta siitä, miten ja missä kielitaito on hankittu.

EduVamia järjestää sekä keskitason että ylimmän tason testejä suomen, ruotsin ja englannin kielessä. Keskitason tutkintomaksu on 140 euroa ja ylimmän tason tutkintomaksu 180 euroa.

Ilmoittautuminen

Kaikkiin kielitutkintoihin ilmoittaudutaan Opintopolun kautta.

Ilmoittautuminen aukeaa Opintopolussa ilmoittautumisajan alettua.

Ilmoittaudu seuraavalla tavalla:

 • klikkaa auki yki.opintopolku-osoite
 • valitse testikieli
 • valitse tutkinnon taso
 • valitse paikkakunta (Vaasa)
 • valitse oppilaitos (EduVamia)
 • Täytä ilmoittautumistiedot

Sähköpostiosoite on pakollinen, sillä lasku lähetetään sähköpostiin.

Kun olet täyttänyt ilmoittautumistiedot, paikka on varattu sinulle 30 minuutiksi. Tämän jälkeen sinun tulee tunnistautua. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköpostiin tulevan tunnistautumislinkin kautta. Tunnistautumalla varmennat paikkasi testitilaisuudessa.

Tutkintomaksun maksaminen

Ilmoittauduttuasi testiin saat sähköpostiisi maksulinkin. Kun olet maksanut testimaksun eräpäivään mennessä, sinun testipaikkasi varmistuu ja sen jälkeen saat kutsun ja ohjeet testiin tulevalle.

Ilmoittautuminen on sitova, kun testimaksu on maksettu. Jos et maksa testimaksua, menetät testipaikkasi automaattisesti.

Henkilöllisyyden todentaminen YKI-tutkinnossa

YKI-tutkintoon osallistuvan on osoitettava henkilöllisyytensä kuvallisella henkilötodistuksella. Henkilötodistuksen tulee olla voimassa tutkintopäivänä. Todisteeksi hyväksytään vain seuraavat asiakirjat:

 • passi
 • henkilöllisyystodistus (EU-maan viranomaisen myöntämä kuvallinen henkilöllisyystodistus)
 • muukalaispassi
 • pakolaisen matkustusasiakirja
 • puolustusvoimien sirullinen ja kuvallinen henkilökortti

Huom. Ajokortti ja oleskelulupakortti EI käy henkilöllisyyden todentamiseen YKI-tutkinnossa.

Lue lisää yleisestä kielitutkinnosta Opetushallituksen sivuilta.

Lisätietoja:

Anette Lågland, 040 653 0303, yki.eduvamia@edu.vaasa.fi

Juho Hernesaho, 040 168 5426, yki.eduvamia@edu.vaasa.fi

Jaa

Lue myös

Iloa ja imua työhön ABB Smart Powerilla

ABB:n Smart Power -liiketoimintalinjan tehtaalla Vaasassa valmistetaan kytkimiä energian tuotannon ja teollisuuden sähkönsyötön järjestelmiin. Yksikössä on käynnissä työhyvinvoinnin kehittämishanke, johon sisältyi mm. koko päivän mittainen Työhyvinvointikorttikoulutus.   – Osallistuimme varsinaiseen Työhyvinvointikorttikoulutukseen pienemmällä ryhmällä, joka oli läpileikkaus yksikkömme henkilöstöstä. Koulutuksesta saadun palautteen perusteella päätimme tarjota koko henkilöstölle

Lue lisää

Tulossa pian! Työhönvalmennus

Työhönvalmennus -tukea ja tsemppiä työllistymiseen!   Miten tuot parhaiten esille osaamistasi ja vahvuuksiasi? Millaista tukea tarvitsisit työnhakijana? Työhönvalmennus –palvelussa saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea, ja suunnittelet yhdessä ohjaajan kanssa juuri sinun tarpeitasi vastaavan sisällön. Omasta tilanteestasi riippuen voit saada tukea esim. työnhakuun, työkokeiluun, koulutukseen tai

Lue lisää

Uudet Oy EduVamia Ab:n kotisivut julkaistu!

Tervetuloa uusille Oy EduVamia Ab:n kotisivuille! Uudet kotisivumme julkaistiin 22.12.2020. Uusien sivustojen tavoitteena on helpottaa kävijöitä löytämään oikeat tiedot helposti ja nopeasti. Otamme mielellämme vastaan kommentteja sivustojen sisällöstä ja toimivuudesta. Palautetta pääset antamaan tästä.

Lue lisää