Suomen opiskelua työpaikalla!

 

Valeria opiskelee suomen kieltä myös työpaikalla.

Valeria Surkina muutti Suomeen Venäjältä vuonna 2019. Hän opiskeli ensin Itä-Suomessa vuoden ajan, minkä jälkeen hän alkoi etsiä Suomesta töitä. Vuonna 2022 hän aloitti työt Danfossilla Vaasassa. Hän on toiminut yrityksessä ohjelmointi- ja testausinsinöörin tehtävissä. Lisäksi Valeria on perustanut isänsä kanssa yrityksen, jonka kautta he korjaavat polkupyöriä, sekä tavallisia että sähköpyöriä.

 

Valeria on opiskellut suomen kieltä jo opiskeluaikanaan Itä-Suomessa. Lisäksi hän on opiskellut Helsingissä ja Vaasassa suomen kielikursseilla sekä Lingua contact -kurssilla, jolla käytetään suomea ja venäjää. Tällä hetkellä Valeria opiskelee suomea myös työpaikallaan Danfossilla. Opettaja tulee kerran viikossa paikan päälle opettamaan muualta kotoisin oleville työntekijöille suomen kieltä. Valeria on ollut tyytyväinen suomen oppitunteihin Danfossilla, ja hän kehuu opettajaa hyväksi ja huumorintajuiseksi. Hän sanoo, että kaikista hänen käymistään suomen kursseista juuri työpaikkasuomi on hänen suosikkinsa.

 

Valeria kokee, että on tärkeää osata suomen kieltä elääkseen normaalia arkea Suomessa. Esimerkiksi jo aivan tavallisella kauppareissulla tulee ongelmia, jos ei ymmärrä, mitä tuotteiden paketeissa sanotaan. Lisäksi Valerian kokemuksen mukaan suomalaisia ystäviä löytää helpommin, kun käyttää yhteisenä kielenä suomea eikä esimerkiksi englantia. Työpaikan saaminen helpottuu myös, kun osaa suomen kieltä. Ylipäätään Valeria toteaa, että kaikki on helpompaa, kun osaa paikallista kieltä.

 

Valeria on sitä mieltä, että opiskelusta tulisi tehdä hauskaa. Huumorin käyttäminen keskusteluissa sekä erilaiset oppimismenetelmät, kuten suomalaisten elokuvien katsominen, pelien pelaaminen tai suomalaisten laulujen laulaminen tehostavat oppimista. Tuntikausien pänttäämisen sijaan Valeria korostaa, että parhaiten oppii, kun tekee vähän töitä kielen oppimisen eteen joka päivä.

Jaa

Lue myös

Iloa ja imua työhön ABB Smart Powerilla

ABB:n Smart Power -liiketoimintalinjan tehtaalla Vaasassa valmistetaan kytkimiä energian tuotannon ja teollisuuden sähkönsyötön järjestelmiin. Yksikössä on käynnissä työhyvinvoinnin kehittämishanke, johon sisältyi mm. koko päivän mittainen Työhyvinvointikorttikoulutus.   – Osallistuimme varsinaiseen Työhyvinvointikorttikoulutukseen pienemmällä ryhmällä, joka oli läpileikkaus yksikkömme henkilöstöstä. Koulutuksesta saadun palautteen perusteella päätimme tarjota koko henkilöstölle

Lue lisää

Tulossa pian! Työhönvalmennus

Työhönvalmennus -tukea ja tsemppiä työllistymiseen!   Miten tuot parhaiten esille osaamistasi ja vahvuuksiasi? Millaista tukea tarvitsisit työnhakijana? Työhönvalmennus –palvelussa saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea, ja suunnittelet yhdessä ohjaajan kanssa juuri sinun tarpeitasi vastaavan sisällön. Omasta tilanteestasi riippuen voit saada tukea esim. työnhakuun, työkokeiluun, koulutukseen tai

Lue lisää

Uudet Oy EduVamia Ab:n kotisivut julkaistu!

Tervetuloa uusille Oy EduVamia Ab:n kotisivuille! Uudet kotisivumme julkaistiin 22.12.2020. Uusien sivustojen tavoitteena on helpottaa kävijöitä löytämään oikeat tiedot helposti ja nopeasti. Otamme mielellämme vastaan kommentteja sivustojen sisällöstä ja toimivuudesta. Palautetta pääset antamaan tästä.

Lue lisää