Sinun äänesi kuuluu!

Hei kaikki,

Daria täällä! Olen parhaillaan harjoittelussani Talent Coastline Employment– hankkeessa Vaasan kaupungilla. Talent Coastline Employment-hankkeen tavoitteena on kehittää kansainvälisen, osaavan työvoiman työllistymistä ja asettautumista edistäviä palveluita Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn tueksi.

Päätehtäväni hankkeessa on haastatella Pohjanmaan alueen kansainvälisiä tomijoita, mikä auttaisi heitä saamaan paremman pääsyn paikallisille työmarkkinoille ja helpottamaan sujuvampaa kotoutumista paikallisyhteiskuntaan, sekä antaa palautetta viranomaisille.

Tunnen tekeväni todella tärkeää työtä, joka edistää kansainvälisten toimijoiden, paikallisen väestön, yritysten ja julkisen sektorin yhdistämistä. Uskon, että yhteiset ponnistelumme johtavat myönteisiin muutoksiin lähitulevaisuudessa.

Työharjoittelun aikana opin paljon suomalaisesta työkulttuurista. Yksi hämmästyttävimmistä asioista, joita olen tähän mennessä kokenut, on se, kuinka paljon järjestelmä ja yhteiskunta huomioivat yksilön mielipiteen.

Aloin itse asiassa tuntea, että yksilöllisellä mielipiteelläni on merkitystä heti, kun kotoutumiskurssi EduVamian kanssa alkoi. Opettajamme Elina kysyi meiltä säännöllisesti, mitä haluaisimme oppia. Ja aina kun ehdotimme jotain, kuten sähköpostien kirjoittamisen opettamista tai työhaastattelujen harjoittelua, pyyntömme tyydytettiin mahdollisimman pian.

Yksi hämmästyttävimmistä asioista, joita olen tähän mennessä kokenut, on se, kuinka paljon järjestelmä ja yhteiskunta huomioivat yksilön mielipiteen.

Kotimaassani Ukrainassa yhteiskunta on hierarkkisempi. Opettajien pitää tietää paremmin ja kertoa oppilailleen, mitä tehdä. Siksi oppilaiden voi olla hieman vaikeaa saada opettaja muuttamaan suunnitelmaansa.

Yksilön mielipiteen merkityksen omaksuminen suomalaisessa yhteiskunnassa oli toinen vaihe, kun keräsin koulukavereiltani palautetta EduVamian opiskelijatyöryhmässä.

Kun kysyin koulukavereiltani, mistä he pitävät EduVamiassa ja mitä voitaisiin parantaa, jotkut heistä vastasivat: ”Luuletko, että kukaan välittäisi, vaikka kertoisin sinulle?” Niin, kokemukseni viittaa vahvasti siihen, että tässä maassa kaikki välittävät, ja joskus minun on vaikea uskoa, kuinka paljon. 

Nyt työskentelyni Vaasan kaupungilla todistaa, kuinka paljon kansainvälisiltä tomijoilta saatu palaute, jota olemme keränneet, otetaan huomioon. Ja tämä on hieno kokemus, joka muuttaa arvojani ja näkemystäni.

Älä epäröi sanoa mielipidettäsi, jos sinulla on jotain sanottavaa!

Hyvät ystävät, täällä Suomessa mielipiteellänne on merkitystä! Jos olet oma-aloitteinen, kunnioittava ja johdonmukainen, äänesi kuuluu. Ja vaikka se olisi yksi ääni, sillä on merkitystä. Joten älä epäröi sanoa mielipidettäsi, jos sinulla on jotain sanottavaa. Tehdään yhteistyötä yhteiskunnan hyväksi ja tehdään maailmasta parempi paikka!

Jaa

Lue myös

Iloa ja imua työhön ABB Smart Powerilla

ABB:n Smart Power -liiketoimintalinjan tehtaalla Vaasassa valmistetaan kytkimiä energian tuotannon ja teollisuuden sähkönsyötön järjestelmiin. Yksikössä on käynnissä työhyvinvoinnin kehittämishanke, johon sisältyi mm. koko päivän mittainen Työhyvinvointikorttikoulutus.   – Osallistuimme varsinaiseen Työhyvinvointikorttikoulutukseen pienemmällä ryhmällä, joka oli läpileikkaus yksikkömme henkilöstöstä. Koulutuksesta saadun palautteen perusteella päätimme tarjota koko henkilöstölle

Lue lisää

Tulossa pian! Työhönvalmennus

Työhönvalmennus -tukea ja tsemppiä työllistymiseen!   Miten tuot parhaiten esille osaamistasi ja vahvuuksiasi? Millaista tukea tarvitsisit työnhakijana? Työhönvalmennus –palvelussa saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea, ja suunnittelet yhdessä ohjaajan kanssa juuri sinun tarpeitasi vastaavan sisällön. Omasta tilanteestasi riippuen voit saada tukea esim. työnhakuun, työkokeiluun, koulutukseen tai

Lue lisää

Uudet Oy EduVamia Ab:n kotisivut julkaistu!

Tervetuloa uusille Oy EduVamia Ab:n kotisivuille! Uudet kotisivumme julkaistiin 22.12.2020. Uusien sivustojen tavoitteena on helpottaa kävijöitä löytämään oikeat tiedot helposti ja nopeasti. Otamme mielellämme vastaan kommentteja sivustojen sisällöstä ja toimivuudesta. Palautetta pääset antamaan tästä.

Lue lisää